Forståelse av den spirituelle verden

De gamle grekerne talte med ånder og guder gjennom sine orakler. De sjamanistiske samfunn i Egypt, Afrika, Bali og andre steder i verden hadde sine egne teknikker for å etablere kommunikasjon mellom mennesker og naturånder.

I Shaker-samfunnet i begynnelsen av 1800-tallet ristet og danset jentene, virvlet rundt og talte i tunger. De påstod at de var i kontakt med engler og ånder. I viktoriatiden kommuniserte folk med den usynlige verden ved hjelp av spiritistiske medier. I dag påstår mennesker som kanaliserer at de blant annet kommuniserer engler, utenomjordiske, alver, delfiner, sitt høyere jeg og den universelle tanke.

Alle verdens større religioner anerkjenner eksistensen av spirituelle vesener og deres hjelp overfor oss på det fysiske plan. Enten det dreier seg om engler, helgener, kontakt med forfedre, naturånder eller til og med demoner, så er mystiske opplevelser som omfatter den spirituelle verden universelle.

På grunn av moderne forvrengninger fra underholdningsindustriens side (film, tv, bøker osv.) finnes det mange misforståelser rundt den andre dimensjonen av livet. Mange tror at kontakt med livets finere dimensjoner forutsetter magiske og mystiske prosesser. Mange tror at all kontakt med ånder er av det onde, at det strider i mot naturlovene og at det er farlig. Dette er selvfølgelig bare oppspinn.

Å lære å arbeide med spirituelle guider i forskjellige former er en praktfull opplevelse. Vi åpner for fantastisk farger og undere. Vi kan fjerne den grunnleggende angst for døden ved å komme i kontakt med dem som har gått før oss. Vi kan kjenne våre kjære berøre oss og lære oss å omforme sorg til glede.

Gjennom kontakten med spirituelle vesener lærer vi at vi aldri virkelig er alene fordi det finnes dimensjoner av livet som er åpne for oss når som helst vi måtte ønske det.

Vi mennesker har en tendens til å føle oss selvtilstrekkelige. Vi ser gjerne på oss selv som de mest intelligente. I et univers som er så stort som det vi lever i, er det en ganske arrogant tanke. På samme måte som at det er mange krefter i universet som vi fremdeles ikke forstår, er det også dimensjoner og vesener vi ikke forstår, eller engang erkjenner eksistensen til.

Det er folk som frykter kontakt med vesener utenfor det fysiske. Ofte er det de samme som frykter kontakt med mennesker av en annen rase eller kultur/religion, men på samme måte som vi kan sette grenser og selv avgjøre hvem vi slipper inn våre fysiske relasjoner, kan vi også velge våre spirituelle relasjoner.

Det finnes negative og uvitende energier i den spirituelle verden også, på samme måte som at det finnes negative og uvitende energier i den fysiske verden. Dette bør dog ikke føre til at vi avstår fra å bygge relasjoner, ikke sant? Vi gjemmer oss ikke i hjemmene våre fordi vi har hørt at det finnes dårlige mennesker der ute. Vi bestemmer selv hvem vi slipper inn i våre liv, både fysisk og spirituelt.